Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz. Biz, hep somut rakamla, somut icraatla konuşuruz. Son 20 yılda Van’a 38 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

1,5 yılı aşkın bir aranın ardından tekrar Van’da bulunmaktan, büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin doğusunun yükselen yıldızı, bölgesinin lokomotifi, tarih ve medeniyet şehri Van’a her gelişimizde sevgiyle, coşkuyla, kadirşinaslıkla bizi bağırlarına basan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Van bizi bilir, biz de Van’ı biliriz. Deprem yaralarının sarılmasından terör belasının define kadar Van’ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk” dedi.

“VAN’I YENİ PROJELERLE, YATIRIMLARLA, HİZMETLERLE KALKINDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK, ÇABALADIK”

Bu kadim şehrin asırlık ihmallerinin telafisinde, ihtiyaçlarının giderilmesinde, insanlarının layık olduğu demokrasi ve kalkınma adımlarının atılmasında hep Van’la omuz omuza olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Yıllarca Vanlıların tertemiz duygularını istismar edenlerin bu şehre sadece zarar verdiğini, en küçük bir faydalarının dokunmadığını en iyi sizler biliyorsunuz.”

Hükûmete geldikleri günden beri Van’ı yeni projelerle, yatırımlarla, hizmetlerle kalkındırmak için çalışıp, çabaladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu da önce Allah rızası için, onunla birlikte ülkeye ve millete hizmet gayesiyle yaptık. Geçmişte nice hükûmetler geldi geçti, nice siyasi kadrolar yönetimde bulundu, hangisi Van’ı bu seviyede eser ve hizmetlerle kalkındırdı, geliştirdi? Hiçbiri… Yaşı yetenler bizzat kendileri, yetmeyenler büyüklerinden sorup öğrenerek, şu canım şehrin 25 yıl önceki, 30 yıl önceki, 40 yıl önceki hâliyle bugünü bir karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes, bu mukayesenin ardından aradaki farkın 20 yıllık değil asırlık olduğunu kabul edecektir” ifadelerini kullandı.

“Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz. Biz, hep somut rakamla, somut icraatla konuşuruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 20 yılda Van’a 38 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Bu bütçeyle eğitimde; 9 bin 682 yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda; 8 bin 279 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, toplam 54 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda; Vanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 11 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Aç, açık bırakmamak için elimizden geleni yaptık. Sağlıkta; 19’u hastaneden oluşan toplam 103 adet sağlık tesisi inşa ettik. Çevre ve şehircilikte; 2011 yılındaki deprem sonrası 25 bin konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesisi inşa ederek sahiplerine teslim ettik” şeklinde konuştu.

rt_rmE0b.jpg 1 / 5

as_ZX342.jpg 2 / 5

df_v1k53.jpg 3 / 5

sd_aDVI8.jpg 4 / 5

ff_i700G.jpg 5 / 5