Fidel Zülfikar Aslan, CHP’den Gaziantep Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

14 Mayıs seçimleri öncesinde hareketli günlerin yaşandığı CHP’de, Fidel Zülfikar Aslan’da Gaziantep Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. Dün kalabalık bir grup ile CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nda toplantı düzenleyen Aslan, yapılacak seçimlerde aday adayı olduğunu söyledi. Son süreç itibarıyla devletin içerisinde bulunduğu koşullardan, halkın yaşamış olduğu derin yoksulluk ve çaresizlikten, işçinin, öğrencinin, ev kadınının temsilde adaletsizliğinden ve benzeri nedenlerden ve daha çok mücadele etme gereği hissettiği için CHP’den aday adaylık başvurusunu yaptığını ifade eden Aslan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

‘’İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk partisi iktidarında;

* Şu an halkın yaşamış olduğu derin yoksulluk son bulacak.

* Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü sağlanacak.

* Devlet kadrolarında sadakat ile atama son bulup liyakat esaslı yöneticiler görev alacak.

* İşçi, memur enflasyon oranı altında açıklanan zamlar ile değil de hakları olan yaşanabilir ücretler ile çalıştırılacak.

* Gençler, öğrenciler tarikat yurtlarına mecbur bırakılmayacak Yurt-Kur öncülüğünde devlet yurtları yapılacak.

* Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile temsilde Adalet sağlanacak.

* Merkez Bankası özerkliğe kavuşacak, işini iyi yapan başkan ve üyelerinin çalışma koşullarına dokunulmayacak.

Değerli dostlar ben üzerimdeki yükün ne kadar büyük olduğunun farkındayım.

Bu seçim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, öncülüğünde güzel günlere yelken açma seçimidir. El ele, kol kola, omuz omuza açtığımız bu yolda, ülkem için daha çok çalışmak için ben de bu taşın altına elimi koyuyorum.

Gelin, hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyalım.

Birlikte kazanacağız…

Birleşe birleşe kazanacağız.’’

FİDEL ZÜLFİKAR ASLAN KİMDİR?

1979 tarihinde Nizip'e bağlı Köseler köyü nüfusuna kayıtlı olarak Gaziantep'te doğdu.

İlk ve orta öğretimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra, 1996 yılında yüksek öğretimini tamamlamak üzere Akdeniz Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümüne kayıt oldu. 2000 yılından itibaren Gaziantep 25 Aralık devlet Hastanesi'nde tıbbi laborant olarak görev yapıyor. Çalıştığı süreç içerisinde ayrıca Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdi.

Güler Aslan ile evli olup, Ali Atakan ve Fatma Naz isminde iki tane çocuk babası.

2009 yılında kurulan Köseler Köyü Eğitim, Kültür ve  Yardımlaşma Derneği’ne başkanlık yaptıktan sonra, bu derneğin tüm Çepni toplumunu kapsayan Gaziantep Çepnileri Derneği'nin kurulmuş olmasıyla, 2010 yılında yapılan genel kurulda, Gaziantep Çepnileri Derneği başkanlığına seçildi.

2010 yılından beri özelde Çepni toplumunun genelde ezilen tüm halkların yanında yer alarak sosyal yardımlarda eğitim öğretim faaliyetlerinde, kültürel etkinliklerde ve siyasi hareketlerde hep halkımın yanında yer aldı.