Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, Ticaret Odası’nda 105 meclis üyesinde sadece 2’sinin kadın meclis üyesi olduğuna söyleyerek, bu duruma isyan etti.

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Beril Özlem Leylek, Cumartesi günü yapılacak olan Ticaret Odası seçimlerine değindi.

İKİ MECLİS ÜYESİ KABUL EDİLEMEZ

105 kişiden oluşan mecliste sadece 2 kadın üyenin olması kabul edilemez diyen Leylek, şu ifadelere yer verdi:

* Siz nasıl bunca iş kadının üstünü çiziyorsunuz? 105 meclis üyesinde sadece 2 kadın meclis üyesi ne demektir? Neden iş kadınları, komitelerden meclis üyeliğine geçemiyor? Bir kadın başkanın yönettiği bu şehirde, mecliste bu kadar az kadın olmasını kabul etmiyoruz. Konuya her bürokratik kişinin yüzünü çevirmesini talep ediyoruz. Neden kadınların önü kesiliyor? Neden aday gösterilmiyor? Sizlere yüzlerce soru yönlendirebiliriz. Hadi yüzde 50’yi geçtik. Sadece 2 kadının meclise alınmış olması nasıl açıklanabilir.

* Onca yetişmiş, mesleklerinde parmakla gösterilen başarılı kadınlarımız var her yerde. Hep aynı isimlerden yoruldu bu şehir. Yeni kan, yeni canlar, yeni akıllar, yeni enerjiler gereklidir. Kadınların hakkını alenen gasp ediyorsunuz. Eğer hepimiz eşitsek, o vakit eşit temsil edilmek zorundayız.

* Dünyada kadınların başarıları ve özgürlükleri ile verdikleri mücadeleler ortadadır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal’in kızları olarak, iş hayatında da, siyasi hayatta da kadının yerini, liyakata uygun olarak savunma bilinci ve misyonundayız . Yönetimlerde eşit temsile inanıyoruz ve hakkımız budur.

* Bize reva görünen oran, yüzde 2 değildir. Tticaret odasına kaydı olan, oy kullanacak her seçmene sesleniyorum. Siz kadınların yaşama katkısını, desteğini, yardımını, hayatınızda yüzde 2 olarak mı görüyorsunuz? Lütfen, elinizi vicdanınıza koyarak düşününüz.

*Önceki seçimlerde, bir komitede 600 seçmenden sadece 125’nin oy kullanmaya geldiğini biliyor musunuz? Sizi mecliste temsil edecek kişinin kim olacağına, bizzat siz karar vermelisiniz. Gaziantep’in başarılı iş insanlarını, 1 Ekim’de oy kullanmaya çağırıyoruz .Ve seçimlerini yaparken, kadının emosyanel zekası ile sizlere nasıl ışık olacağını unutmayınız. Şehrimiz için, iş hayatı için, en güzeli olmasını diler, şimdiden tüm komitelere başarılar dilerim. Komitelerde çalışan kadınların ise komite başkanı tarafından meclis üyeliğine seçilmesini talep ve arzu ediyoruz.