Geçtiğimiz günlerde gastronomi festivaline katılan yerli ve yabancı misafirlerin uçak, konaklama ve diğer giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması için meclisten onay alınmıştı. Festival için 78 yabancı misafir geleceği öğrenildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin (Gastro Antep) dördüncüsünü  düzenleyecek.

Bu yıl 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival için hazırlıklar sürerken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde şehirde bulunan gastronomi profesyonelleri ve sektör temsilcilerine festival hakkında bilgiler verildi.

78 YABANCI KATILIMCI KATILACAK

Programlar kapsamında UNESCO ve “Kardeş Şehirler Mutfağı” atölyeleri gerçekleştirilecek. 25 ülkeden, 78 yabancı katılımcının yer aldığı atölyelerde şefler, kendi kültürel mutfaklarını tanıtarak pişirme demoları yapacak.

MİSAFİRLERİN GİDERLERİNİ BELEDİYE KARŞILAYACAK

Geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde festival için Gaziantep’e gelecek olan yerli ve yabancı misafirlerin ulaşım, konaklama ve diğer giderlerinin belediye tarafından karşılanması için madde getirildi. Madde, meclis üyelerinin oluru ile meclisten geçti.