Geçtiğimiz günlerde çikolata ve kutu için 924 bin TL ödeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait 16 arsanın satışı için, belediye meclisinden yetki aldı.

Toplam da 2.5 milyar TL(2.5 katrilyon) borcu olan, geçtiğimiz günlerde ise 2022 yılı için 1 milyar TL(1 katrilyon) daha borçlanmak için belediye meclisinden onay alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait 16 arsanın satışını yapabilmek için meclisten onay aldı.

ÇİKOLATA VE KUTU İÇİN 924 BİN TL ÖDEMİŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ihale ile gündeme gelmişti. Belediye, halka dağıtmak için 5 bin kilogram çikolata ve bunların konulacağı kutular için ihale yapmış, ihalenin bedelinin ise 924 bin TL olduğu belirtilmişti.

ŞİMDİ İSE 16 ARSA SATACAK

Bir yandan milyarlarca TL borçlanmaya giden, 2.5 milyar TL borç ile Türkiye’nin en borçlu belediyelerden birisi olan Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan ise belediyeye ait olan arsaları satacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisine, belediyeye ait 16 arsanın satışı için madde getirildi. Madde, meclis çoğunluğu Ak Partililerden oluşan üyelerin onayı ile meclisten geçti. Böylece söz konusu arsaların satışının önü açılmış oldu.

ARSALARIN 3 TANESİ KAPATILAN GAZİANTEPSPOR’UN ARSASI

Satılacak olan 16 arsanın 3 tanesi, kapısına kilit vurularak kapatılan Gaziantepspor tesislerinin arazisi içerisinde yer alıyor. Daha önce büyükşehir belediyesi, tesislerin olduğu alanı imara açan plan tadilatı yapmıştı. Ancak daha sonra yargı, bu plan tadilatını iptal etti. Mahkemenin bu kararının ardından belediye yine boş durmadı ve yeni bir plan yaptı. Bu planın iptali için yargıya gidildi. Ortada böyle bir durum söz konusuyken, belediye yargı kararını beklemeden alalece 3 parseldeki arsayı satışa çıkartacak.