Nijeryalı Hasta Nafısa Babba, uzun süredir obezite ile mücade ettiğini ve yaptığım araştırmaların ardından Gaziantep’e gelip, Defelife Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı olduğunu söyledi.

Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy, giderek yaygınlaşan obezitenin sadece bir kilo problemi olmadığına dikkat çekti. Uzun süredir başka yöntemler ile zayıflayamayan hastalar obezite ameliyatı olabilirler diyen Üstünsoy, ''Obezite sorunu, günümüzün yaygın sağlık sorunlarından biridir. Obeziteyi sadece görsel güzelliği tehdit eden bir faktör olarak düşünemeyiz. Çünkü obezite, aynı zamanda birçok sağlık sorunun da öncüsüdür.” dedi.

BAZI HASTALAR İÇİN OBEZİTE AMELİYATININ GEREKİYOR

Kilo problemi için birçok farklı yöntem olsa da bazı hastalar için obezite ameliyatının gerekliliğine vurgu yapan Üstünsoy, “Bazı durumlarda diyet, spor vb. yöntemler ile zayıflama gerçekleşmeyebilir. Böyle durumlarda, fazla kilo ile sağlık problemleri de oluşmaya başladığında, hasta daha etkili bir yöntem arayışına giriyor. Bu noktada obezite ameliyatları önemli ve ameliyatlar sonrasında da istenilen sonuçlar elde ediliyor.” ifadelerini kullandı.

NİJERYALI HASTA NAFISA BABBA, GAZİANTEP’E GELDİ, AMELİYAT OLDU

Nijeryalı Hasta Nafısa Babba ise Defe Life Hastanesi’nde ameliyat oldu. Ameliyatın ardından açıklama yapan Babba, ‘’Uzun süredir obezite ile mücadele ettim. Daha sonra, yaptığım araştırmalar sonucunda Gaziantep’te, Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Bora Üstünsoy ismi önerildi. Son olarak ameliyat olmaya karar verdim ve soluğu Gaziantep’te aldım. Ameliyat öncesi ve sonrası tüm rahatlığımı düşünen hastane yönetiminden doktorlara, hemşirelerden tercümanlara kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün ayrıca benim doğum günüm. Doktorum ve hemşirelerim, doğum günümü pasta keserek kutladı. Böyle bir sürprizin yapılması beni çok daha mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.