Gaziantep’teki muhalefete ve CHP’ye eleştiriler sürüyor. Gazeteci Ökkeş Özekşi, ‘’Muhalefetin büyük bölümü sanki A haber gibiler. Resmen etliye sütlüye karışmayan bir politika izliyorlar.’’ dedi.

Gaziantep’teki CHP ve muhalefet partilerine eleştiriler sürüyor. Gaziantep27 Gazetesi Sahibi Ökkeş Özekşi, bugün yayınladığı yazısında, kentte muhalefet partilerinin kentin sorunlarına tam anlamıyla dikkat çekmediğini ve etliye sütlüye karışmayan bir politika izlediğine dikkat çekti.

CHP, BİR KATRİLYONLUK BORÇLANMAYA SEYİRCİ KALMIŞTI

Son olarak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin belediye meclisinden bir katrilyonluk borçlanma yetkisi almasına CHP’li meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları ve vekilleri sessiz kalmış ve hiçbir şey yokmuş gibi davranmışlardı.

BU ZAMANA KADAR, KENTİN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUNMASINI SAĞLADIKLARINI GÖREMEDİM

Bozkurt’un eleştirilerinin ardından bugün ise Ökkeş Özekşi, muhalefet partilerine eleştirilerin yer aldığı bir köşe yazısı kaleme aldı. Özekşi, yazısının ilgili bölümünde şu ifadelere yer verdi: ‘’Muhalefet desen onları izlerken inanın Gaziantep’te her şeyin güllük gülistanlık olduğunu düşüneceksiniz. Büyük bölümü sanki A haber gibiler… Güya konuşuyorlar ama ben bu zamana kadar kentin sorunlarına çözüm bulmasını sağladıklarını göremedim. Yanlışım varsa düzeltsinler lütfen. Oysa Gaziantep’te durum öyle değil ki. Bu şehirde neler oluyor, neler bitiyor hiç oralı değiller. Resmen etliye sütlüye karışmayan bir politika izliyorlar. Gönül isterdi ki, şehrimizin yaşadığı sıkıntılar özellikle muhalefet tarafından ciddi manada gündeme getirilsin. Bundan inanın kenti yönetenler de memnun olacak. Yeter ki, sorunlar ciddi manada dile getirilsin, çözüm önerileri sunulsun. Bunu Valisi de belediye başkanları da bekliyor aslında. Çünkü Valiyi de belediye başkanlarını da dikkate alınacak bilgiler ve önerilerle harekete geçirebilmeli. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla muhalefet partileri başta olmak üzere STK’ların da şehrin sorunlarını çözüm odaklı gündeme getirme konusunda yeterli değil. . Öyle yüzeysel konuşmakla filan bu işler olmuyor. Gaziantep’te muhalefet partileriyle kentin sorunlarını bilen sivil toplum örgütleri çok sessiz. Sanki soru sormaya, eleştirmeye ve durum değerlendirmesi yapmaya korkuyor. Oysa kenti yönetenler tam tersi bu bahsettiğim kesimden öneriler, çözümler bekliyor.  Bunları özellikle CHP, İYİ, DEVA ve GELECEK parti teşkilatlarından bekliyoruz. Saadet ve Demokrat Partinin de ses vermesini umut ediyoruz. Haklarını yiyemem DEVA Partisi en çok ses veren parti konumunda haberleri olsun. Onları A Haber konumuna sokarsam haksızlık ederim...

VALİ’YE DE BELEDİYE BAŞKANLARINA DA KORKMADAN YANAŞIN, KONUŞUN SORUN İLETİN 

Yani işin özü muhalefet dahil STK’larımızın kentte yaşadığımız tüm sorunları ciddi manada dile getirmesi kaçınılmaz olmuştur. İnanın bu adımlar bile kenti yönetenlere ışık olacaktır. Yeter ki bu yönde çalışmalar yapılsın. Parti içerisinde, sivil toplum kuruluşları bünyesinde komiteler oluşturulsun. Görevlendirmeler yapılsın. Gerek Valiliğe gerekse büyükşehir ve ilçe belediyelerine somut veriler halinde sunulsun. Basına duyurulsun. Milletvekillerimiz de öyle. Buna iktidar partisi vekillerimiz dâhil. Çünkü onlara da belki de bizden daha fazla şikâyetler geliyor. Belki bu söylediklerimizi yapıyorlar ama bundan halkın ve bizlerin haberi olmadıktan ve sorunların çözüme ulaştığını görmedikten sonra ne işe yarar ki.’’