Son yıllarda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, defalarca konut müjdesi verdi, konut sorunu çözülecek dedi. Ancak, müjdesi verilen on binlerce konutun yapımına başlanmadı. Vatandaş Fatma Şahin’den icraat beklerken, o ise dün yine Nizip için konut müjdesi verdi.

Gaziantep ve Türkiye’de konut ve kira sorununun krize dönüşmeye başladığı bugünlerde, vatandaş iktidar ve belediye başkanlarından çözüm beklerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hemen hemen her yıl bir konut müjdesi veriyor. Ancak, verilen müjdelerin arkası gelmiyor.

KUZEYŞEHİR İÇİN 50, GENEYİK İÇİN 35 BİN, GEÇEN YIL 14 BİN KONUT MÜJDESİ VERİLMİŞTİ

Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra, defalarca konut müjdesi verdi. Ancak, müjdelerin arkası gelmedi. Vaat edilen konutların büyük bölümü henüz yapılmadı. Öyle ki, Başkan Şahin, yıllar önce Kuzeyşehir’e 50 bin konut, 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde Geneyik’e 35 bin konut yapılacağını söylemişti. Bununla da yetinmeyen Şahin, geçen yıl ise 14 bin konut müjdesi daha vermişti.

MÜJDELER, İCRAATA DÖNÜŞMEDİ

Şahin’in müjdeleri icraata dönüşmedi. Yaptığımız hesaplamalara göre, son yıllarda 100 bine yakın konut yapılacağı müjdelendi. Ancak, müjdesi verilip yapılıp bitirilen proje olmadı. Şöyle ki, son müjde geçen yıl verildi. Başkan Şahin’in bizzat tanıtımını yaptığı 14 bin konutun 24 ay içerisinde yapılıp bitirileceği açıklandı. Ancak, aradan bir yıl geçmesine rağmen, hala bu konutların temelinin bile atılmadığı bazı siyasetçiler tarafından ifade ediliyor.

SON MÜJDE İSE DÜN NİZİP İÇİN VERİLDİ

Dün Vali Davut Gül ile Nizip’e giden Fatma Şahin, Nizip’in hızlı büyüdüğünü, bu nedenle ilçeye 25 bin konut yapılacağını söyledi. Söz konusu konutların alanında inceleme yapan Şahin, ’’Arkamız Fırat nehri. Sağ tarafımız ise Nizip ilçesi. Nizip artık kendi kendine yetmiyor, hızlı büyüyor. Nizip’in sağlıklı büyümesi için, çapını genişletiyoruz. Nizip’te çok büyük bir konut ihtiyacı var. O nedenle, bu bölge için özel bir çalışma yaptık. Gazi konut olarak işin içindeyiz. Salı günü başkanımız, valimiz ile birlikte çevre bakanımıza gidiyoruz. Buraya bakanlık hızlı bir şekilde konut yapacak. Biz de Gazi konut olarak işin içinde olacağız. Allah’ın izniyle 2023 kent vizyonunda, buraya Fıstık kent yapacağız. Bu proje, Türkiye’nin ve Gaziantep’in en büyük konut projesi olacak. Atalarımız dünyada mekân, ahirette iman demiş atalarımız. Bu proje ile Nizip’in konut ihtiyacını karşılayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

ok_95MI2.jpg 1 / 2

ok_a0jXj.jpg 2 / 2


Kelimeler