Dün Deva Partisi mitingine giden kentsel dönüşüm mağduru Hasan Bodur’un polis önce elindeki dövizi aldı, sonra tartakladı, daha sonra ise saatlerce alıkoydu.

Bilindiği üzere, dün Deva Partisi’nin Gaziantep mitingi vardı. Şehitkâmil Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uyguladığı Karşıyaka’da evi bulunan ve belediyenin kendisini mağdur ettiğini belirten Bodur, yaklaşık 250 gündür eylem yapıyordu. Bodur, dün ise Deva Partisi mitingine giderek, mağduriyetini vatandaşa duyurmak istedi.

ELİNDEKİ DÖVİZ ALINDI, TARTAKLANDI, ALIKONDU

Bodur, bir dövize(pankarta) kentsel dönüşüm mağduriyetine yönelik bazı kelimeler yazdı ve bu döviz ile miting meydanına gitti. Önce elindeki döviz ile miting alanına giren Bodur, daha sonra polis tarafından dışarı çıkartıldı. Polisin bu tutumunun ardından miting alanı dışında elindeki dövizi açan ve slogan atan Bodur’un daha sonra polis elindeki dövizi almak istedi. Dövizini vermek istemeyen Bodur’a polis daha sonra müdahale etti. İddiaya göre, polis Bodur’un kolunu kıvırdı ve boğazını sıktı. Daha sonra Bodur’u ekip aracına kilitleyen ekipler, saatlerce Bodur’u bırakmadı.

TEPKİ YAĞDI

Elindeki dövizde suça dair ifade bulunmayan ve tek derdi belediyenin mağduriyetine dikkat çekmek olan Bodur’a yapılan polis şiddetine tepki yağdı. Yaşanan şiddete tepki gösteren bazı isimlerin sosyal medya paylaşımları şöyle:

Murat Güreş(Gazeteci):

‘‘Kentsel dönüşüm mağduru Hasan Bodur @HasanBo02317944 sesini duyurmak için gittiği DEVA Partisi kongresinde, kolluğun kötü muamelesine maruz kalmış. Gariban diye sesi kör kuyulara düşecek değil... İfade özgürlüğü Anayasal bir haktır... @gul_davut’’

Mehmet Bozkurt(Gazeteci):

‘‘Kentsel dönüşüm mağduru olduğunu belirten ve bugün elindeki döviz(pankart) ile Deva Partisi mitingine giden Hasan Bodur, polis tarafından miting alanından çıkartılmış. Miting alanından çıkartılan ve saatlerce alıkonulduğunu belirten Bodur, polisin kendine şiddet uyguladığını ve darp edildiğini iddia ediyor. Polisin böyle bir davranışta bulunması, suç işlemeyen, kamu düzenini bozmayan bir vatandaşa yaptığı bu muameleyi doğru bulmuyorum. Bir insan suç işliyorsa, kamu düzenini bozuyorsa, gereken işlem yapılır. Burada sıkıntı yoktur. Ancak, bir insan suç işlememiş ve hakkında herhangi bir işlem yapılmamışsa alıkonulması, polis şiddetine maruz kalması kabul edilemez.’’

Uğur Kalkan(CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi):

Kentsel dönüşüm mağduru Hasan Bodur (@HasanBo02317944)  şehrin değişik noktalarından sesini duyurmaya çalışıyor. Dün de DEVA Partisi mitinginde, kolluk tarafından alandan çıkarıldığını ve kötü muamele gördüğünü ifade ediyor. Hiç kimseye zararı olmayan bu adamdan ne istiyorsunuz?

Nesrin Tuncel(Avukat): ‘‘Yazıklar olsun!’’

Kemal Vuraldoğan(Avukat):

‘‘Geçmiş olsun Hasan Bodur. Valiler, kendini paşa zannetse de düz memur. Görevi sona erince, biçare bir insan olduğu gerçeğiyle yüzleşecek. Allah bize daha çok yaşamayı nasip ederse, "helal etmiyoruz" deriz.’’