Son günlerde Gaziantep’te üst üste intiharlar, cinayetler, intihar girişimleri endişelendiriyor.

Gaziantep’te bayram tatilinde bir doktorun intiharı ile başlayan intiharlar farklı bir boyut kazanmaya başladı. Doktorun ardından bir güvenlik görevlisi, daha sonra ise bir inşaat firması sahibi intihar etmişti.

SON OLAY DÜN YAŞANDI

Son intihar girişimi ise dün yaşandı. Öğlen saatlerde Etiler TOKİ yanında bulunan bir camiye gelen ve Suriyeli olduğu öğrenilen bir şahıs, üstündeki gömleği indirdi ve çıplak bir biçimde elindeki bıçağı göğsüne dayadı ve intihar edeceğini söyledi.

7 SAAT BOYUNCA İKNA EDİLEMEDİ

Daha sonra çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, şahsı ikna edemedi. Daha sonra ise şahsın yakınları ve psikologlar devreye girdi. Ancak onlar da fayda etmedi. Yaklaşık 7 saatlik ikna çabasının ardından eylemci şahıs, elindeki bıçağı göğsüne sapladı ve kendini öldürmek istedi. Daha sonra olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan şahıs, ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma yatırıldı. Burada işlemleri devam edilen kişinin sağlık durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

CİNAYETLER VE SİLAHLI SALDIRILAR

Kentteki üzücü gelişmeler sadece intiharlarla sınırlı kalmadı. Bu dönem içinde kentte cinayetler, silahlı kavgalar meydana geldi. Önce bir doktor, bir akrabasını silahla öldürdü. Daha sonra ise sendika başkanı olduğu öğrenilen bir kişi ise ayağından vuruldu.