CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Ak Partili Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kentte satacak yer bulamadığı için gözünü Tugay arazisine diktiğini söyledi.

Gaziantep’in en önemli gündemlerinden birisi şüphesiz ki zırhlı tugay arazisinin yeri meselesi. Toplumun, odaların, STK’ların ve siyaseti partilerin büyük bölümünün karşı olması ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Tugay arazisini imara açmak için yeni imar planı yapmış ve bu planı belediye meclisinden geçirmişti.

BOZKURT, CHP’Lİ VEKİLLERİN SESSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Servet Bozkurt, geçtiğimiz günlerde bir yazı kaleme almış, o yazısında kentin geleceğine etki edecek bu arazi için, CHP’li milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’ın sessiz kaldığına dikkat çekmişti. İki vekile çağrı yapan Bozkurt, bu konuyu gerek meclis oturumunda, gerekse de önergelerle gündeme getirmeleri gerektiğine dikkat çekmişti.

BU TALANA NE GAZİANTEP HALKI SESSİZ KALABİLİR NE DE BİZ!

Bozkurt’un çağrısının ardından Bayram Yılmazkaya, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Meclis oturumunda söz alan ve Gaziantep’i betona, ranta, çarpık kentleşmeye teslim etmemek için elimizden geleni yapacağız diyen Yılmazkaya, şunları söyledi:    

* İmar rantına açılmak istenen bölge, kentimizin az sayıdaki yeşil alanlarından biri. Dülükbaba ormanın hemen yanı başında bulunan bu arazi, kimlere peşkeş çekilmek isteniyor? Yeşile hasret kalan Gaziantep halkının nefes alacak alanlara ihtiyacı var. Bu doğal alanların birileri tarafından talan edilmesine ne Gaziantep halkı sesiz kalabilir ne de bizler.

* Hava ile çevre kirliliği, çarpık kentleşme ve betonlaşma, kentimizin en büyük sorunlarından biridir. Bunca olumsuzluklara rağmen halen rant peşinde olan ve satacak yer bırakmayan belediye, gözünü maalesef Tugay arazisine dikmiş. Borç batağında olan belediyenin bu araziyi kimlere peşkeş çekmek istediğini çok merak ediyorum.  

* Plansız yapılan projelerle, çarpık betonlaşma sonucu yeşili az olan Gaziantep, maalesef rant odaklı projeler yüzünden daha havasız ve ormansız bırakılmakta.  Antep halkının zararına olacağı için mahkeme tarafından iptal edilen Tugay İmar Projesi, Büyükşehir Belediyesindeki ali cengiz oyunlarıyla tekrar pişirilip önümüze getirilmektedir. Hem bir Gaziantepli olarak, hem de ilin milletvekili olarak, bu kente yapılan ihanet projelerinin karşısında olduğumu belirtmek isterim.

* Mahkemeden iptal kararı çıkar çıkmaz söz konusu alan için ufak değişiklikler yapılarak yeni planın alelacele tekrardan belediye meclisinden geçmesi ve askıya çıkması, borç batağında olan belediyenin amacının ne olduğunu daha net ortaya koymaktadır.

* Gaziantep halkı için, çocukların geleceği için, yaşanabilir bir kentin adına ortak paydada buluşan Antep’teki odalar, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve bazı meclis üyeleri, bu karara toplu olarak itiraz etti. Kamu yararı gözetilerek Gaziantep halkı adına yapılan bu itirazlar, tekrar yargıya taşınmadan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından dikkate alınmalı.

* Antep’te satacak yer bırakmayan belediye borç batağında ve halen gözü Tugay arazisinde, umarım ki bu yanlış kararından biran önce dönülür.

as_n88lI.jpg 1 / 2

as_8bCE5.jpg 2 / 2