Şekere ve diğer malzeme gelen zamların ardından baklava ve kahke fiyatlarında ciddi artış olmuştu. Bu nedenle bu bayram vatandaş baklava ve kahke alamadı. Böyle olunca ise tatlıcı ve simitçi esnafı sakin bir bayram geçirdi.

ÖZEL HABER:

Gaziantep’te bayramların vazgeçilmezleri arasında hiç şüphesiz baklava, tatlı ve kahkeler yer alıyor. Özellikle Ramazan Bayramı öncesinde Gaziantepli baklavacılar, tatlıcılar ve simitçiler günler öncesinden bu ürünlerin siparişini yetiştirmek ve vatandaşın ağzını tatlandırmak için yoğun çaba gösterirdi.

ZAMLAR GELENEĞİ DEĞİŞTİRDİ

Ancak, bu bayram vatandaş geleneğini zorunlu olarak değiştirmek zorunda kaldı. Çünkü, özellikle şekere gelen zamların ardından hem baklava, hem tatlı, hem de kahke fiyatlarında ciddi artışlar olmuştu. Hatta, bazı baklavacılarda en ucuz baklavanın kilosu 200-220 TL arasında satılıyordu.

İŞLER SAKİNDİ

İşte bu nedenle, alım gücü iyice düşen vatandaşın baklava ve tatlıya ilgisi azalınca, esnafta yeteri kadar satış yapamadığı için dertliydi. Bayram öncesi görüştüğümüz bazı baklavacılar, bu bayram işlerin çok sakin olduğunu, talebin az olduğunu söylediler.