İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, Cumhuriyetin Öncü Kadınları Resim Sergisi, kokteyl ve "İş hayatında mobbing" konulu söyleşiden oluşan üç ayrı etkinlikle kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İMO Gaziantep Şubesi'nde, "Cumhuriyetin Öncü Kadınları" konulu resim sergisi açıldı. İlk kadın İnşaat Mühendisi Sabiha Rıfat Gürayman'ın resminin de yer aldığı sergide bulunan Cumhuriyetin öncü kadınlarının resimleri sergiyi gezen davetlilerden büyük ilgi gördü.    

İNSAN ODAKLI BİR ODAYIZ

İMO Korkut Küçükcan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "İş Hayatında Mobbing" konulu söyleşinin moderatörlüğünü İMO Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Erdem yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, “İnşaat Mühendisleri Odası insan odaklı bir meslek odasıdır. İnsan yaşamına dair ne varsa mesleğimizle ilgilidir. Ve insana dair olan güzelliklerin, var oluşun dün olduğu gibi bugün de öncüsü kadınlarımızdır" dedi.

ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN...

Güçyetmez, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımızın büyük bir emekle hazırladığı bu söyleşi; bizim için çok önemlidir. Bu söyleşi; kamusal ve özel alanlarda kadına yönelik şiddetin son bulması, iş güvencesi, fırsat eşitliği, kadınlara yönelik tüm ayrımcılığın kaldırılması, çalışma yaşamındaki cinsiyetçi bakışın değişmesi, kadınların yetki ve karar mekanizmalarında yer alması, kadın mühendislerin sorunlarını görünür kılınması, onurlu bir yaşam ve mağdur olan tüm kadınlar için çok önemlidir."

KADINLAR YAŞAMIN HER ALANINDA OLMALI

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" şeklindeki sözlerini de hatırlatan Başkan Güçyetmez, konuşmasını, "Kadın-erkek yan yana, omuz omuza, yaşamın her alanında olmalı diyor ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" sözleriyle tamamladı.

"İŞ HAYATINDA MOBBİNG"  

İMO Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Erdem'in moderatörlüğündeki söyleşide, Ürün Geliştirme Danışmanı Ünzile Kalenderoğlu "İş Hayatında Karşılaşılan Mobbing ve İpuçları", Av. Filiz Oğuz, “Mobbing Durumunda Başvurulacak Hukuksal Yollar” ve Uzman Psikolog İrem Kileci ise “Mobbingin Kişiler Üzerindeki Psikolojik Etkileri” konulu bir konuşma yaptı. İnşaat mühendislerinin yanında diğer Akademik Meslek Odaları ve STK temsilcilerinin de katıldığı söyleşi büyük ilgi gördü.

KATILIMCILARA PLAKET VE ÇİÇEK

İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez söyleşinin ardından, Cumhuriyet'in ilk kadın İnşaat Mühendisi Sabiha Rıfat Gürayman'ı resimleyen ve İMO Gaziantep Şubesi'ne bağışlayan merhum İnşaat Mühendisi Zekeriya Evran'ın eşi ve İnşaat Mühendisi Ayşe Evran'ın kayınvalidesi sınıf öğretmeni Nermin Evran'a 8 Mart nedeniyle düzenlenen etkinliğin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı İMO Genel Merkez Üst Kurul Delegesi ve GİKAD Başkanı Gamze Balat Aşnük'e ve İnşaat Mühendisi Sibel Karslıgil Taştan'a teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda katılımcılara İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket ve çiçek takdimi yapıldı.