HDP GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ MAHMUT TOĞRUL, MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’UN YANITMASI İSTEMİYLE SORU ÖNERGESİ VERDİ.

Toğrul, Bakan’dan Gaziantep’te EBA’ya erişim durumu, okullarda maske ve dezenfaktan dağıtımı ile temizlik görevlisi sayılarıyla ilgili sorularına cevap istedi. Toğrul, “1,8 ve 12 sınıflar yüz yüze eğitime başladıkları ilk gün bir tane maske verilmiş daha sonra ise hiçbir şekilde öğrenci ve öğretmenlere maske ve dezenfektan dağıtılmamıştır. Bunun nedeni nedir?” dedi.

SORUN YAŞAYAN ÖĞRENCİ SAYISI KAÇTIR?

İlkokul 1, 2, 3, 4'üncü sınıflar, ortaokul 8'inci sınıf ve lise 12'nci sınıfları ile köy okullarının tüm kademeleriyle birlikte özel eğitim gereksinimli öğrencilerin de tüm kademe ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime geçtiğini belirten Toğrul, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:”Gaziantep’te uzaktan eğitim sürecinde online ders erişiminde düzenli olarak sorun yaşayan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenci sayısı kaçtır? Gaziantep genelinde düzenli olarak EBA’ya erişim yapabilen ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenci sayısı kaçtır?

SURİYELİ ÖĞRENCİLER EBA’YA NASIL BAĞLANIYOR?

Gaziantep’te internet erişimi olmayan öğrenciler tespit edilerek erişiminin gerçek anlamda sağlanması ve eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırılması için bakanlığınız nasıl bir planlama yapacaktır? Gaziantep’te çok fazlaca Suriyeli mülteci öğrenci bulunmaktadır. Bakanlığınız Suriyeli mülteci öğrencilerin EBA’ya bağlanması konusunda nasıl bir çalışma yürütmektedir?

500 BİN TABLETİN NE KADARI GAZİANTEP’E DAĞITILACAK?

Pandemi ile mücadelenin en önemli kurallarından birisi de temizliktir. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullardaki temizlik görevli sayısını artırmayı düşünüyor musunuz? Mevcut durumda okullardaki temizlik görevlisi sayısının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Hali hazırda her okulda ortalama kaç temizlik personeli bulunmaktadır? Koordinasyonu il milli eğitim müdürlüklerince yapılacak olan dağıtılması düşünülen 500 bin tabletin ne kadarı Gaziantep’e dağıtılacaktır? 500 bin tabletin dağıtımında öncelikli kriteriniz neler olacaktır?Devlet okullarında yüz yüze eğitim koşullarının hazır edilmesi konusunda bakanlığınız ne gibi önlemler aldı?