ŞAHİNBEY İLÇESİ ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE (ÇKS) KAYDI OLAN ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK AMAÇLI TOHUM VE KİMYEVİ GÜBRE DAĞITILMASINI İÇEREN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. VALİ DAVUT GÜL, PROTOKOL İMZA TÖRENİNDE ÇİFTÇİYE VERİLEN DESTEKLE TOPRAĞIN DAHA ÇOK İŞLENDİĞİNİ KAYDETTİ.

Valilikte imzalanan protokol imza törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Vali Davut Gül, çiftçiye verilen desteğin aynı zamanda çiftçinin doğduğu topraklarda doyması anlamına geldiğinin altını çizerek, “Gaziantep, birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir.  Şahinbey’de de bu kendini gösteriyor. Şahinbey Belediyesi sadece belediyecilik hizmetleri değil aynı zamanda eğitim, tarım ve sosyal hizmetlerle ilgili hayatın her alanında üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bugün de dört yıldır yaptıkları protokolün bu sene olanını imzalıyoruz. Belediye 10 milyona yakın bir kaynak ayıracak. Bir bu kadar da çiftçilerimiz üzerine koyacaklar. Özellikle geliri daha düşük olan buğday, arpa, mercimek ve buna benzer ürünlerin ekimi, gübrelerinin atılması ve diğer ihtiyaçlarında kullanılacak. Bu toprakların daha çok işlenmesi, daha çok değerlendirilmesi, çiftçinin köyde kalması, kendi doğduğu topraklarda doğması anlamına geliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çiftçilerimize de helalinden, hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, protokol kapsamında, çiftçilere,  gübre, arpa, buğday desteğinin verileceğini belirterek bu yıl ilk defa Şahinbey İlçesinde İtalyan çimi için bir uygulama yapılacağını söyledi.

Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, verilen desteğin üretim kapasitesi yoğun olan Gaziantep’e daha fazla değer katacağını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey’de ekilen alanlarda ve elde edilen ürünlerde önemli oranda artış gerçekleştiğini belirterek “Özellikle pandemi sürecinde gördük ki tarım ürünleri çok stratejik bir ürün. Bu anlamda çiftçinin desteklenmesi çok kıymetli. Şahinbey Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana Şahinbey’de çiftçilik yapan ve Tarım İl Müdürlüğümüze kayıtlı 5.500 çiftçimizin tamamını kapsayacak şekilde desteklerimizi sürdürdük. Bugüne kadar 6.200 ton arpa ve buğday, 6.000ton gübre, 14.000 ton yem, 750.000 adet zeytin, 150.000 adet fıstık fidanı, 243aileye 2.751 adet küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra 1’er ton yem desteği, ihtiyacı olan ailelere ahır desteği sunduk. Bunların dışında Şahinbey İlçemizdeki 80 mahalle olan köyümüzün 1.200 km arazi yollarını yapıyoruz. İmzaladığımız protokolle 2.000 ton arpa, 1.200 ton buğday, bu yıl ilk defa mercimek, yonca, İtalyan çimi desteği vereceğiz. Her yıl 2.000 ton alt gübre desteği veriyorduk bu yıl 2.000 ton da üst gübre desteği de vereceğiz. Böylece gübre desteğimizi yüzde yüz arttırmış olacağız. Tarım İl Müdürlüğümüzün tespitine göre bu desteklerden sonra Şahinbey’de ekilen alanlarda yüzde elli, ürünlerde ise yüzde seksenin üzerinde artış meydana geldi. Bu projeye öncü olan Valimiz Davut Gül’e, Şahinbey İlçe Kaymakamımız Tahir Şahin’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmalar sonrasında protokol için imzalar atıldı.