İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’a mezar olan Akkent Cami’nin inşaat ihalesinin yapılmasına kamuoyundan büyük tepki var.

Yaklaşık maliyeti 38 milyon 106 bin 96 TL olan ihaleye 3 firma teklif verdiği ihaleye İnşaat Mühendisleri Odası’ndan tepki gecikmedi. İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Dava için iddianame bile hazırlanmamışken bu ihale yangından mal kaçırmaktan başka bir şey değil” dedi.

DAVA KONUSU BİR YER

Bizler toplum olarak COVİD 19 virüs salgını İle mücadele ederken Şahinbey belediyesinin sessiz sedasız Akkent cami Kaba inşaatını ihaleye açtığını belirten Çeliktürk, “Paranız varsa öncelikli olarak bu kaynağı Corona virüs salgını ile mücadele kapsamında kullanması daha doğru olur.

Kaldıki dava konusu olan bir yer ve Savcılık makamı 5 ay geçmesine rağmen iddianameyi bile hazırlayamaması ayrı bir üzüntü bizler için. Sakın kimse Corona virüs belası yüzünden bizlere bu davayı unutturduklarını  zannetmesinler. Dava İçin iddianame bile hazırlanmamışken bu ihale yangından mal kaçırmaktan başka birşey değil” diye konuştu.

İHALEYE 3 FİRMA GİRDİ

İhaleye Abdurrahman Şirin İnşaat, Metro Mühendislik Gıda ve Biktaş Yapı firmaları girdi. Yaklaşık maliyeti 38 milyon 106 bin 96 TL olan ihalede Abdurrahman Şirin İnşaat 29 Milyon 831 bin, Metro Mühendislik  31 Milyon 940 bin, Biktaş Yapı ise 33 Milyon 972 bin TL fiyat verdi.

CHP’Lİ KÖSE:’’KINIYORUM’’

Ayrıca, Yüksek İnşaat Mühendisi ve CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan M.Sait Köse, yapılan ihaleyi kınadığını belirtti.

Köse, yaptığı açıklama da, şunları söyledi: ‘’Akkent'te, Meslek Şehit'imiz  İnş.Müh.Korkut Küçükcan'ın hayatına mal olan Cami İnşaatının yarım kalan işlerinin tamamlanması ihalesinin yapıldığını görmekteyiz. Dünya'nın , Ülkenin, Gaziantep'in canının derdine düştüğü bir dönemde öncelikli sorun bu Cami  İnşaatının tamamlanması mıdır? Akıl, insaf,izandan yoksun bir yönetim anlayışını bu girişiminden dolayı kınıyorum. Gündemin yoğunluğu içinde Deve Kuşunun kafasını gömüp kimseyi görmeyen anlayışının, kimsede beni görmüyor yansıması, ancak kuş beyninin bile bu süreçte kabul edeceği bir iş değil. Yaklaşık 38 milyon bedelle ihaleye çıkılan, 30,32,34 milyon olarak üç farklı teklifin verildiği ihale değerlendirilme aşamasındadır. İhalenin iki boyutundan biri; Belediyenin varsa bu kaynağı bu zor günde halka destek olarak kullanması gerekmez mi? İkinci boyut özel sektör açısından işi yapmak isteyen Müteahhittin böyle bir dönemde işe talip olması. Iş kaçıyor mu? Kısmetinde varsa olağan dönemde yine girer alırsınız. Önemli bir boyut daha; yapının imar sorunu var iken, yeri ile ilgili sorunu var iken, yapının teknik sorunu var iken , yargıya intikal etmiş bir Cinayete sebep olmuş iken yani elle tutulur pozitif bir yanı yok iken nereden çıktı bu ihale. Kaybettiğimiz değerli bir Meslektaşım İnş.Müh.Korkut Küçükcan'ın hatırasına saygınız yoksa da, akılda mı yok. Bütün bu olumsuzlukları telafi etmek dururken. Yanlış hesabın bir gün sorulacağını bilmenizi isterim.’’ dedi.