Şahinbey Belediyesi sosyal tesis zincirine bir halka daha ekledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Saçaklı Mahallesi’ne yaptırdığı Saçaklı Sosyal Tesisini vatandaşın hizmetine açtı.

Saçaklı Mahallesi’nde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

1.200.000 KİŞİYE HİZMET VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’nin her gün büyüyerek geliştiğine dikkati çekerek, “Şahinbey büyük bir ilçe ve ilçemizde geçen yılın rakamlarına göre 902 bin 424 kişi yaşıyor. Bu rakam şuanda 25-30 bin daha artmış durumda. İlçemizde ayrıca kendi vatandaşımızın haricinde 300 bini aşkın Suriyeli yaşıyor. Toplamda baktığımızda 1.200.000 kişiye hizmet veriyoruz.  Şahinbey ilçesinde biz göreve geldiğimiz günden bu yana 500 bin kişi nüfus artışı oldu. Şöyle göz önüne getirdiğimizde bu kadar insana yol, park, cami ve tesis lazım.  Şahinbey ilçemizin yüzde 80’i çarpık yapılaşmıştı ve bu çarpık yapılaşmanın düzeltilmesi gerekiyordu. Bir taraftan yeni yollar ve parklar yaparken bir yandan da kentsel dönüşüm çalışmaları yaptık. Şu ana kadar 8.200’ün üzerinde evin kamusallaştırmasını ve yıkımını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu Türkiye’de bir rekordur. Şahinbey ilçemizde ciddi şekilde park ihtiyacı vardı. 1.5 metre kare olan kişi başı yeşil alan bu kadar nüfus artışına rağmen yapmış olduğumuz 606 adet parkla şuanda kişi başı 13,5 metre kareye çıktı. Dünya ortalamasının üzerine çıktık” dedi.

SOSYAL TESİSLERİMİZİN SAYISI ARTACAK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, 120 sosyal tesisi hizmete açtıklarının altını çizerek “Göreve geldiğimizde 11 tane sosyal tesis vardı bir kısmı da çok küçük ve eski olduğu için onlarda yıkıldı. Şuanda yeni yaptığımız 120 tane hizmete giren sosyal tesisimiz var. Köyler hariç 50’nin üzerinde sosyal tesis inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Köylerimizde de 36 tane sosyal tesis yapılıyor ve bunların hepsi de görev süremiz bitmeden tamamlayarak hizmete açacağız” diye konuştu.

İYİLİK YARIŞINDA OLMALIYIZ

Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, Şahinbey Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Halkımız el ele kol kola vererek, Mevla’mızın bize gösterdiği yol çerçevesinde iyilik yarışında olmalıyız. Sadece kurumlar nezdin de değil hepimizin bireysel olarak da bu yarışın içerisinde olmalıyız. Bu hizmeti yapan başta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Saçaklı Mahalle Muhtarı Hüseyin Bozkurt, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na mahallesine kazandırdığı sosyal tesis ve hizmetler için teşekkür ettikten sonra, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür plaketi ve çiçek hediye etti.

Yapılan konuşmaların ardından Saçaklı Sosyal Tesisi dualarla hizmete açıldı.