Gazetemizin edindiği bilgilere göre, kısa vadede uçak biletleri ucuzlamayacağı, Gaziantepliler, pahalı uçmaya devam edecek öğrenildi.

Son aylarda Gaziantep’te uçak biletlerinin pahalı olması tepkilere neden olmuş, başta büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin olmak üzere, milletvekilleri, oda başkanları Ankara ve istanbul’a gidip havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle konu hakkında görüşme yapmıştı.

 

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ, YURT DIŞINI TERCİH EDİYOR

 

Biletlerin pahalı olmasının en önemli nedenlerinden biri, havayolu şirketlerinin yurtdışına yönelmiş olması. Devlet, yurtdışından Türkiye’ye turist getiren havayolu şirketlerine teşvik veriyor. Bu nedenle firmalar, yurtdışı uçuşlar daha karlı olduğu için yurt içi seferlerini değil, yurtdışı seferlerine yöneliyor. Hal böyle olunca da, Gaziantep gibi şehirlerde talep fazla olunca, uçak bilet fiyatları yükseliyor.

 

ATLASJET EKİM AYI SONUNDA GAZİANTEP’E UÇUŞA BAŞLAYACAKMIŞ

 

Edindiğimiz bilgilere göre, Atlasjet Ekim ayının sonlarına doğru Gaziantep’e uçak seferleri başlatacakmış. Ancak, sadece bu firmanın seferleriyle sıkıntı çözülmeyecek.

 

THY, 2019’DA SEFER SAYISINI ARTTIRABİLİRMİŞ

 

Yine edindiğimiz bilgilere göre, büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve oda başkanları konu hakkında Türk Hava Yolları yöneticileriyle görüşme yapmış. Yapılan görüşmede, Türk Hava Yolları’nın şu anda elinde fazla uçak olmadığı için, sefer sayısını arttıramayacaklarını,  2019 yılında yeni gelecek uçakların olduğunu, ancak o zaman sefer sayısını arttırabileceklerini söylemiş.

 

YIL SONUNA KADAR ÇÖZÜM GÖZÜKMÜYOR

 

Görüştüğümüz bazı yetkililer, yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı bu yılın sonuna kadar uçak bilet fiyatlarında düşüsün söz konusu olmayacağını, 2019 yılında ise sorunların çözüleceğini ümit ettiklerini belirttiler.