Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye, zor şartlarda başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor. İnşallah hep birlikte omuz omuza, kalp kalbe verip ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi hayallerine kavuşturacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na, video konferans ile katılarak, il başkanlarına hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il kongrelerinin ardından, görevine devam eden ve yeni seçilen il başkanlarının tamamıyla bugün ilk defa bir araya geldiklerini belirterek, il başkanlarına muvaffakiyetler diledi.

“MİLLETİMİZLE BÜTÜNLEŞME KONUSUNDA RAKİPSİZ OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK”

Büyük Kongreyi de bu ay sonunda yapmayı planladıklarını ve böylece AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroları tamamlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin salgın şartlarına rağmen, gayet başarılı geçtiğini söyledi.

AK Parti’ye yeni üye kazandırma hususunda başarılı bir dönem geçirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üye sayımızı yaklaşık 11,5 milyona çıkartarak, milletimizle bütünleşme konusunda rakipsiz olduğumuzu bir kez daha gösterdik” dedi.

AK Parti’nin hiç kimsenin değil, sadece milletin partisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız her işte milletin rızasını esas almayı sürdüreceğiz. Şayet kendini partisinin ve parti kadrolarının, şehrinin, hele hele milletin üstünde gören varsa, yanlış yerde olduğunu bilmelidir. AK Parti’de kadim davamız dışında, hiç kimse ve hiçbir şey vazgeçilmez değildir. İşte bu anlayışla, 2023’e kadar kesintisiz sürece yeni bir gönül seferberliği başlatıyoruz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİ TARİHÎ BİR DÖNÜM NOKTASINDAN GEÇİRME SORUMLULUĞUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Dünyanın içinden geçtiği büyük dönüşüm sürecinin, sorumluluklarını da artırdığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçmişte Türkiye, önüne çıkan fırsatları, başına musallat edilen siyasi, sosyal, ekonomik krizler sebebiyle hep kaçırmıştı. Bu defa da aynı oyunun sahnelenmeye çalışıldığını biliyoruz. Ama inşallah bu defa büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına mani olamayacaklar. Hep söylediğimiz gibi, AK Parti, Türkiye’nin son 18 yılına damgasını vurmanın yanında, 2023’e ve 2053’e doğru giden geleceğini de inşa edecek partidir. Bugün Türkiye’de, milletimizin ülke yönetimini emanet edeceği, yatırım ve üretim konusunda güvendiği bir başka parti yoktur. Yeni yönetim sistemimize geçmemizle birlikte, yolumuza Cumhur İttifakıyla devam ediyoruz. Milletimizin yarısından fazlasının desteğiyle yürüdüğümüz bu yolda, ülkemizi tarihî bir dönüm noktasından geçirme sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Karşımızda kırk yamalı bohça misali oluşturulan ittifak, şimdiden tel tel dökülmeye başladı. Biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda, ilkeli ve gayretli bir şekilde çalışmayı sürdürdükçe, inşallah milletimizden aldığımız desteği de artıracağız. Etrafında oluşturulmaya çalışılan illüzyon, her geçen gün daha da battığı taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık batağında sönüp giden CHP, artık kendi derdine düşmüştür.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını şimdiden görebildiğini kaydederek, “İktidar yolunu vesayette, darbede, dış destekte, hatta ülkesinin başına gelecek felaketlerde gören bir anlayış, elbette çökmeye mahkûmdur” ifadesini kullandı.

“REFORM PROGRAMLARIYLA KAMUOYUNUN HUZURUNA ÇIKTIK”

Ülkeye kazandırılan eserlere, yapılan yatırımlara, geliştirilen projelere karşı çıkan muhalefet anlayışının devrinin geride kaldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP, yıllarca bu ülkenin vatandaşlarının bir bölümünü Atatürkçülük, laiklik, demokratlık, çağdaşlık gibi değerleri kullanarak istismar etmişti. Bir süredir yaşadığımız her hadise, bu partinin bölücülükte, bağnazlıkta, faşistlikte sınır tanımayan gerçek yüzünü daha belirgin şekilde ortaya çıkartıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir yoğun bir şekilde milletin beklentilerine cevap verecek, geleceğini aydınlatacak reform programlarıyla kamuoyunun huzuruna çıktıklarına dikkati çekerek, reform gündemine en sıkı sarılan partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sessiz devrimler olarak nitelendiğimiz nice reformlarla ülkemizin demokratik ve ekonomik çehresini tümüyle değiştiren parti biziz. Avrupa Birliği üyelik sürecini de vesile ederek, milletimizin beklentisi olan hak ve özgürlükleri genişleten nice düzenlemeyi hayata geçiren de biziz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni Türkiye’ye AK Parti’nin kazandırdığını ve böylece Türkiye tarihinde ilk defa millî iradenin, sivil siyasetin, demokratik mekanizmaların inisiyatifiyle köklü bir yönetim sistemi değişikliğine imza atıldığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin de son dönemdeki en önemli hukuk reformlarının çatı düzenlemesi olduğuna işaret etti.

“SON DÖNEMİN EN ÖNEMLİ REFORM MÜJDESİ, YENİ VE SİVİL ANAYASA HAZIRLAMA TEKLİFİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü de yeni bir adım atarak İnsan Hakları Eylem Planını kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatarak, gelecek hafta da ekonomik reform paketini kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

“Elbette son dönemin en önemli reform müjdesi, yeni ve sivil Anayasa hazırlama teklifimiz olmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Cumhur İttifakı olarak anlayış birliği içinde attığımız yeni ve sivil Anayasa hazırlama adımımız, bu ülkedeki herkesi ilgilendiren bir tekliftir. Siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından akademisyenlere, medyadan iş dünyasına kadar tüm kesimleri, bu sürece yapıcı katkı vermeye davet ediyoruz. Yeni ve sivil Anayasa hazırlığının, günlük siyasetin ve kısır polemiklerin ötesinde bir anlama sahip olduğu inancıyla, bu meselenin kendi mecrasında konuşulup tartışılmasını bekliyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz elbette kendi hazırlıklarımızı yapacağız. Kimseden katkı gelmese bile biz kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız. Ama böyle bir sürecin, 84 milyonun tamamını kuşatacak şekilde yürümesi için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah Türkiye’yi, önümüzdeki asırdaki yürüyüşüne rehberlik edecek, kuşatıcı, sarih, demokratik, özgürlükçü bir Anayasa kavuşturacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyelerin şehirleri 25-30 yıl öncesine geri döndürmeye başlamasından üzüntü duyduklarını dile getirerek, “İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP’nin yönetimindeki büyükşehir ve ilçe belediyeleri, vatandaşlarımıza hakkıyla hizmet etmek yerine, yeniden çöp, çukur, çamur devrini hortlatmışlardır” diye konuştu.

“ESKİ TÜRKİYE GÖRÜNTÜLERİ OLAN ÇÖP DAĞLARI YENİDEN ORTAYA ÇIKIYOR”

“Seçimlerde bunlar ‘yıkmaya geliyoruz’ derlerken, biz siyasi bir değişimi kast ettiklerini sanmıştık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski Türkiye görüntüleri olan çöp dağlarının yeniden ortaya çıkması, su tankerlerinin tekrar mahallelerde görülmesi, araçların çukurdan, yayaların çamurdan çıkamadığı yolların artması ‘yıkım’ değil de nedir?” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşin asıl ilginç yanı, AK Parti’nin yönetimindeki herhangi bir belediyede ortaya çıksa yeri göğü inletmek için hazır bekleyen çevrelerin, CHP’li belediyelerdeki bu görüntüler karşısında kör-sağır-lal kesilmeleridir. Yalan yanlış her haberin üzerine atlayıp bizi linç edenlerin, CHP’nin teşkilatlarından belediyelerine kadar her tarafından akan kepazeliklere sırtlarını dönmeleri, gerçek niyetlerini ortaya koymaktadır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin gerçek yüzünü Cumhuriyet Mitinglerinden, Gezi Olaylarında, 17-25 Aralık ve çukur olaylarında, terörle mücadelede atılan her adımda, 15 Temmuz’da tankları alkışlarken ve Boğaziçi meselesinde gördüklerini anlatarak, “Evet, bunların derdi milletin veya ülkenin hukukunu, hakkını savunmak değil, marjinal ve çarpık ideolojilerini toplumun tamamına dayatmaktır. Kendileri gibi düşünmeyen, kendileri gibi yaşamayan, kendileri gibi konuşmayan, kendilerine boyun eğmeyen herkese fütursuzca saldıran, küçümseyen, hakaret edenlere meydanı bırakmadık, bırakmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“2020 BÜYÜME RAKAMIMIZ YÜZDE 1,8 OLARAK AÇIKLANDI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çarpık zihniyetle mücadele ederken bir taraftan da Türkiye’yi kalkındırma, büyütme, güçlendirme kararlılıklarından zerre taviz vermeyeceklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: “İşte geçtiğimiz günlerde 2020 büyüme rakamımız yüzde 1,8 olarak açıklandı. Türkiye, küresel sağlık krizinin yaşandığı bir yılda büyümesini sürdüren az sayıdaki ülke arasında yer aldı. Büyümenin; tarımda yüzde 4,8; sosyal hizmetlerde yüzde 2,8, hizmet sektöründe yüzde 2,5; sanayide yüzde 2 gibi oranlarda seyretmesi, dengeli ve güçlü bir altyapıya sahip olduğumuzu gösteriyor. Aynı şekilde Şubat ayı ihracatımız 16 milyar doları geçerken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 83’e yaklaştı. Kontrollü normalleşme adımlarımızla, salgın tedbirlerinin ülkemiz ekonomik ve sosyal hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini yavaş yavaş ortadan kaldırıyoruz. Gerçi muhalefete sorsanız battık, bittik derler ama sizlerin de gördüğü gibi Türkiye, zor şartlarda başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyor. İnşallah hep birlikte omuz omuza, kalp kalbe verip ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, milletimizi hayallerine kavuşturacağız. Bu duygularla bir kez daha sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”