CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, "HERHALDE BİR KADINA BUNDAN DAHA AĞIR HAKARET EDİLMEZ. DOĞRU DEĞİL YANİ. NE DEMEK YA VİTRİN MANKENİ! KENDİ PARTİSİNDEN OLURSA HİÇBİR SORUN YOK, BAŞKA BİR PARTİDEN OLURSA VİTRİN MANKENİ! BEN ERDOĞAN'IN BÜTÜN BAŞI ÖRTÜLÜ KADINLARDAN AÇIK VE NET ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUM" DEDİ.


Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı Açılış Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu şu değerlendirmede bulundu.

Soru- Cumhurbaşkanının Cuma namazı çıkışında bir açıklaması oldu, dün de size sorulmuştu Fikri Sağlar ama, "vitrin mankeni gibi başı örtülü bazı isimleri yanınıza alarak halkı kandırdığınızı" söyledi. Ne dersiniz bu açıklamasına?


Kemal KILIÇDAROĞLU- Herhalde bir kadına bundan daha ağır hakaret edilmez. Doğru değil yani. Ne demek ya vitrin mankeni! Dönüp bir kendisine baksın bakalım. Dönüp bir kendisine baksın. Ya insan gerçekten üzülüyor. O koltuğun hakkını ver sen. Oturduğu koltukla millete, vatandaşa, başını açana, başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek yahu vitrin mankeni, ne demek yani! Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni! Hangi akılla bunu söylüyor? Hangi mantıkla söylüyor bunu? Hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor?
Ben Erdoğan'ın bütün başı örtülü kadınlardan açık ve net özür dilemesini bekliyorum, özür dilemesini bekliyorum.
Yazıktır, günahtır ya! Toplumu ayrıştırmak, toplumu kavga eder hale getirmek yetmedi mi arkadaş, yetmedi mi? Biraz da sesini kes ya! İnsanlara hakaret etmekten vazgeç. Senden yana olan herkes çok iyi, karşında olan herkes düşman! Ne düşmanı ya? Bu ülkede yaşıyoruz, beraber yaşıyoruz ya! Başı açığı, başı kapalısı, kadını, erkeği, yaşlısı, genci beraber yaşıyoruz ya. Bırakın ya, bari hiç değilse 2021'in birinci gününde bu milletin yüzü gülsün ya! Gerçekten acıyorum, gerçekten, ya Allah akıl fikir versin buna başka ne söyleyeyim?
Teşekkür ederim arkadaşlar.

CHP lideri Kılıçdaroğlu konuya ilişkin Twitter hesabından paylaştığı mesajda da, "Kadınlar hangi partide siyaset yapacaklarına kendileri karar verir. Kadınlara istikamet çizmek, ne giyeceklerini, nasıl yaşayacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir! Özür dile Erdoğan" ifadelerini kulandı.